Domácí pizza

Na 2 velké nebo 4 malé pizzy:
Těsto
1/2 kg hrubé mouky
1 lžíce olivového oleje
3/4 lžičky soli
1 hrnek teplé vody
20 g čerstvého droždí (půl kostky)
Lžička cukru


Sugo
Rajčata (konzerva)
Česnek
Bylinky
Sůl

Na pizzu
Rajčata
Žampiony
Sýr
Rukola
Cokoliv podle chuti :-)

Rozdrobte droždí s cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na teplém místě nechte asi na 10 minut vzejít kvásek. Přidejte mouku, sůl a olivový olej, dolijte zbytek vody. Vypracujte těsto. Nechte kynout 1-2 hodiny v teple. 
Mezitím si udělejte sugo. Na oleji osmahněte prolisovaný česnek, přidejte rajčata, může být i trochu rajčatového protlaku, bylinky a sůl a povařte pár minut.
Troubu předehřejte na co nejvyšší teplotu.
Nakynuté těsto rozdělte na polovinu/čtvrtiny a vytvořte za pomoci válečku 2/4 základy. Přendejte na pečící papír, potřete sugem a ozdobte dle fantazie. Okraje pizzy potřete olivovým olejem. Pizzy pečte cca 15 minut na nejvyšší teplotu. Rukolu/bazalku apod. pokládáme na pizzu až po upečení.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Nejrychlejší veganská pizza (chilli-žampion)

Restované žampiony s kuskusem

Kari rizoto s lilkem a žampiony