Pizza s cuketou, fetou, citronem a česnekem
Těsto
1/2 kg hrubé mouky
1 lžíce olivového oleje
3/4 lžičky soli
1 hrnek teplé vody
Lžička cukru
Na pizzu
Mozzarella
Sýr feta
Plátečky česneku
Pár velmi slabých plátků citronu
Tenká cuketová kolečka
Jarní cibulka
Jarní cibulka
Olivový olej
Rozdrobte droždí s cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Promíchejte a na teplém místě nechte asi na 10 minut vzejít kvásek. Přidejte mouku, sůl a olivový olej, dolijte zbytek vody. Vypracujte těsto. Nechte kynout 1-2 hodiny v teple.
Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu.
Nakynuté těsto rozdělte na polovinu/čtvrtiny a vytvořte za pomoci válečku 2/4 základy. Přendejte na pečící papír, dejte první vrstvu mozzarelly a fety, na to cuketu, plátky česneku a pár citronů - s nimi opatrně, dodají super šmrnc, ale nepřehnat to! Posypte opět kousky sýra. Okraje pizzy potřete olivovým olejem. Pizzy pečte cca 15 minut na nejvyšší teplotu, na pečícím papíru či alobalu . Jarní cibulkou posypte pizzu až po upečení.
Komentáře
Okomentovat